sobota 4. januára 2014

Our Demons 10. - Bad timing

Prvý príspevok v roku 2014!!
Užite si to :) 



Nepripúšťala si, že panikári. Ale panikárila. Ona to nemá vo zvyku. Ale predsa sa všetko musí diať aj prvý krát. Spoza rohu sa dym šíril viac a viac. Za sebou počula dunivé dopady nôh na podlahu. Chcela na Laylu zakričať, aby nešla za ňou, ale aby šla hľadať nejakú pomoc. Mala volať hasičov? Unáhlené závery sa jej nikdy nevyplatili. Možno by to dokázala zahasiť aj vedrom vody. Fajn, super poznámka. Kde by teraz zohnala sprosté vedro?
Vyrútila sa spoza rohu a srdce jej od adrenalínu išlo roztrhnúť hrudník. Zachytila sa o stenu s tou nemodernou tapetou, ktorá bola pokrytá kvetmi s vyblednutou farbou a prvé čo uvidela, bol ďalšie malé obláčiky dymu. Nevychádzali však z nejakého kusu nábytku spolu s praskotom dreva ani ničoho podobného. To len partia piatich chalanov sedela na zemi so zloženými nohami do tureckého sedu na zemi v kruhu. Jeden z nich, Zayn, sa opieral o stenu a medzi perami držal cigaretu, z ktorej sa mu dym šíril do výšky. Každý z nich mal rozopnutú košeľu a kravatu, ktorá im zvierala krky len pohodenú niekde vedľa seba. Pohárik z priezračného skla pred sebou a v ruke niekoľko kariet spolu s najväčšou kopou v strede a taktiež mincami a bankovkami uprostred.
„Rušíme?“ povedala Layla. V póze naštvanej stíhačky so založenými rukami v bok zazerala na každého jedného v spomínanej partii. Výnimkou nebol ani Harry, ktorí pri sebe síce nemal cigaretu, ale fľaša s alkoholom stála rovno pri jeho kolene. Keď si ich Zayn všimol, vypleštil oči a nevedel, či ma skôr zahasiť cigaretu o koberec a zahodiť ju, alebo vydýchnuť dym z úst. Keďže si zvolil prvý variant, z úst sa mu začal valiť dym a on sa začal dusiť až mu niekoľko pramienkov dymu vyšlo aj cez nos.
„My sme sa tu práve....ehm. Práve tu preberáme...“ koktal Zayn a rukou si prehrabol vlasy. Liam sa pobavene pozeral na svojich priateľov a Jared? Tak tomu bolo všetko jedno. Aj to, že má oblečené sako naopak a že mu lístky o tom, ako má ošetrovať sako trčia na vonkajšej strane.
„Asi som prišiel nevhod,“ ozval sa Niall spoza Laylinho chrbta. V ruke držal špicatý koniec opasku a snažil sa ho vopchať do pútok.
„Čo?“ Layla nutne potrebovala, aby jej Zayn vysvetlil Jaredov stav. Noe v kriku nevidela žiadne riešenie. Jediné čo jej napadlo bolo sa rozosmiať. Do by však dokopala Laylinu autoritu ako malé nevinné šteňa.
„Hej hej hej...hej...vy zradkyne! Nekričte tu po mojom kamošovi dobre? Ja som vás hľadal aspoň pol hodinu a vás nikde!“ Jared sa rozháňal rukou a druhou držal Zayna popod hrdlo ako najlepšie priateľa už od plienok. Noe vždy obdivovala ako sa z chlapov môžu po troch pohárikoch stať tak skvelí priatelia.
„Ja sa chcem len opýtať, čo sa tu stalo??“ do debaty sa zamiešala aj Noe. Hoci sa horko ťažko dostala z tieňa kamarátkinho odkopnutia vlastným doprovodom a jej pobúrenia, potrebovala sa to opýtať.
„Keďže sa na nás naša spoločnosť vykašľala, našli sme si vlastné spestrenie času,“ odpovedal Harry. Daroval jej pohľad spod zvrašteného obočia. Mala pravdu. Je naštvaný. Vyhodil jednu kartu z kôpky, ktorú mal v rukách a znovu zazrel na Noe.
„Nekrič! Sadni si a pridaj sa,“ Jared ukázal na voľné miesto vedľa Harryho. Layla ohrnula nosom a ostala stáť. Všetkým padali pohľady na jej dlhé a opálené nohy. Za prvé, boli v rovine s ich očami. Za druhé, boli to Layline nohy. Naopak Noe to využila na to, aby voľné miesto vedľa Harryho obsadila ona. Naschvál doňho vrazil ramenom, keď si kľakla a následne poskladala nohy pod zadok. Uškrnula sa tak, aby to uvidel, ale každý ďalší člen v ich prítomnosti to bral ako nevinný smiech.  Videla, ako sa mu kútiky úst rozplývajú na strany, ale on sa premáhal, aby jeho tvár zostala bez náznaku emócií.
„Prepáč, že nám na tebe záleží,“ odpovedala Layla.
„Ja len...nemusíš to hovoriť svojej sestre, že? Myslím tým, že ja tu už nebudem fajčiť a ty zabudneš, že si nás tu niekedy videla,“ načal Zayn. Najprv si Noe myslela, že si z nej uťahuje, ale po pár sekundách zistila, že to myslí vážne. Jeho vážne tvár sa upierala priamo na ňu a ona sa zasmiala. Jemu to smiešne nepripadalo a svoj neistý výraz tváre nezmenil ani o milimeter.
„Ty si myslíš, že pôjdem žalovať sestre? Neboj sa, ja jej nič nepoviem. Môžem si zahrať tiež?“ všimla si, ako si sťažka vydýchol a jeho tvár zalial pocit uvoľnenia. Nebol pekný pohľad, keď bol ako znehybnený a na krku mu vyčnievala žila od napnutia.
„Noe!“ zahriakla ju Layla a dupla si nohou. Mala zovreté päste a odutú spodnú peru. Vyzerala ako malé dieťa, ktorému niekto bráni vziať si to čo chce.
„Čo? Prispôsobujeme sa väčšine,“ odpovedala veselo. Harry jej podal zopár kariet a bez toho, aby sa na ňu pozrel. To si z nej musel robiť srandu!
„Sadni si ku mne. Ako sa voláš?“ Niall sa posadil a potľapkal miesto vedľa seba. Zdola sa na ňu pozrel a usmial. S hlbokým povzdychom a výrazom, viemžetotooľutujem si potiahla krátke šaty nižšie tak, aby nikto nevidel to čo nemá a posadil sa vedľa neho. Vyzula si vysoké topánky s hrubým ramienkom okolo členku a položila ich vedľa seba, čo sa nemohla zaobísť bez toho, aby si neprehodila vlasy cez jedno plece a pár mužských pohľadov nezaplesalo hneď na mieste. Noe by potešil iba jeden pohľad.
„Volám sa Layla,“ vydýchla.
„Ahoj Layla,“ hromadne odpovedali a upreli svoje oči na ňu. Noe sa nemohla zdržať tohto komického výstupu a tak sa zapojila. Harry sa nepridal, ten toho vedel až priveľa. Layla ju prebodávala pohľadom. Sedeli na podlahe v malom výklenku z chodby, v ktorom podľa Noe parkoval upratovačkin vozík s čistiacimi prostriedkami v ktorom, prekvapivo, bolo aj okno.
„Páni, to znie ako na stretnutí chorobných alkoholikov,“ precedil pomedzi zuby Jared.
„Vieš hrať poker?“ opýtal sa Harry. Milo sa na ňu usmieval, dokonca sa Noe zdalo, že je to pohľad, keď s ňou prvý krát flirtoval na parkovisku. Z kôpky kariet, ktorú mal v ruke ťahal zaradom pár kariet a položil ich pred Laylu. Nevedela čím to je, ale nepáčilo sa jej to. Nikdy v živote to ešte nepocítila, preto sa jej to zdalo tak zvláštne a cudzie. Ale to je smiešne, žiarliť naňho predsa nemôže.
„Naučíš sa,“ prehovoril Liam. Na Laylinej tvári sa objavil úškrn. Dokonca jej prebleslo mysľou, že jej na povrch líc vystúpil rumenec. Hanblivo skryla oči pod rad mihalníc a pohrávala sa s kartami.
„Ticho, buďte ticho...“ zvolal Niall a z vnútorného vrecka saka, ktoré bolo pohodené pri stene vedľa Noe vytiahol zvoniaci telefón. Bol celý preľaknutý, preto sa mu nedarilo stlačiť zelené tlačidlo aby mohol prijať hovor od človeka, ktorý s nim chcel hovoriť.
„Ehm, čau! Hm...ehm...hej...dobre...poviem. Čau,“ toľko sa dozvedeli z jeho veľavravného rozhovoru. Zložil a zhlboka sa nadýchol.
„Volal Louis. Mám vám všetkým odkázať, že nás asi roztrhá na polovice ako žaby a nech okamžite prídeme dole do sály. S výnimkou teba Noe a Harry, vraj ste zmeškali fotenie a jedinečnú príležitosť zvečniť sa s nimi v ich svadobný deň,“ povedal Niall.  
„Bez toho asi prežijem,“ odfrkol Harry. Rukou si zašiel do vlasov a chrbtom sa oprel o stenu za ním. Všetci sa bez akéhokoľvek vyzvania postavili a začali si zdvíhať zo zeme veci. Nazad si obliekli saká, omotali kravaty okolo krkov a Layla si obula topánky. Znovu vyzerali ako tí ľudia ťahajúci k dvadsiatke alebo už aj naj dvadsiatku, nie ako tínedžeri húliaci za telocvičňou. Noe rozmýšľala nad tým, či zostať a vyriešiť svoje bojujúce vnútro na dvoch frontoch, alebo sa jednoducho pozberať so svojimi hlúpymi myšlienkami a nasledovať ostatných do sály. Harry si položil lakte na kolená a obzrel sa za svojimi kamarátmi. Jared si prehodil ruku cez Layline plecia a naschvál si ju k sebe pritiahol a rozstrapatil jej vlasy. Začula nejaký buchot a následne smiech všetkých ostatných, samozrejme okrem jej bratranca.
„Zostávame?“ otočila svoju hlavu doprava a uprene naňho pozerala. Mala úžasný pohľad na jeho hruď. Retiazky sa mu plietli za golier a dopadali za košeľu, kde už vidieť nemohla. Iba ak chcela, čo jej teraz pripadalo nepodstatné. Jeho hruď sa pomaly a pravidelne nadvihovala, počula ako sa jeho pľúca zapĺňajú vzduchom a ako ten vzduch nazad vytláčajú späť.
„Nemusíme, ak nechceš,“ odpovedal. Nepozrel sa na ňu. Prečo sa na ňu odmieta dívať? Chcela vidieť jeho zelené oči, ktoré by ju uistili, že aj keď je naštvaný, všetko bude znovu fajn.
„Hneváš sa, že?“ šepla do prázdna chodby. Jej žlté šaty boli pokrčené. Vyzula si topánky a odkopla ich k stene oproti. Otočila sa na stranu. Pravú stranu tela si oprela o stenu a nohy zložila tak, aby si o svoje kolená dokázala položiť bradu. Nebola si istá, či sa mu ďalej prihovárať, keď jej tak dlho neodpovedal. Rukami objala svoje nohy a hoci včera večer vedela, do akého rizika ide, hodlala pri ňom sedieť dovtedy, kým by neodpovedal. Hoci aj na prihlúplu otázku, ako sa máš.
„Zrejme som ťa naučil dobre tancovať, nemyslíš?“ prehovoril. Irónia z neho priam sršala ako keď si z hydrantu razí cestu voda.
„Fajn, to beriem ako áno,“ snažila sa odľahčiť situáciu.
„Nehnevám sa. Len vidieť tvoj blažený výraz v spoločnosti toho chlapa ma irituje,“ vysvetlil. Keď sa jeho tvár obrátila a jeho tvrdý pohľad sa zmenil na príjemný odraz myšlienok z jeho mysle, brala to ako za vyhratú vojnu.
„Nebol blažený. Len som chcela urobiť radosť mame.“
„Pozri, nechcem ťa nijako obmedzovať. Len si myslím, že po včerajšom večeri už mám právo chrániť si ťa,“ vidieť, ako sa jeho pokojné črty tváre menia na skľúčený výraz  ju zabolelo. Posunula sa k nemu ešte bližšie. Cítila, ako mu sála teplo jeho tela cez tenkú látku bielej košele na jej pokožku na ruke. Prišlo jej to príjemné. Po tom celom chaose sa s ním v pokoji porozprávať. Bez nervóznej sestry, neústupčivej matky a prísneho pohľadu jej otca v spoločnosti nejakého chlapa, ktorý sa mu nepozdáva len kvôli tomu, že je s jeho malým dievčatkom.
„To ti nikto neberie, Harry,“ prstami po jemne prešla po líci. Jeho oči sa zavreli a užíval si pocit, že mu niekto prechádza po tvári. Po nenápadnom strnisku, ktoré sa mu znovu objavovalo a po maličkých znamienkach krásy. Svojimi očami sledovala, ako sa jej prsty ladne pohybujú po jeho líci. Mala radosť, že mu môže spôsobiť takýto príjemný pocit. Na nohách, ktoré mala pevne zložené pri tele pocítil dotyk Harryho rúk. Pritiahol si ju ešte viac k sebe, jej nohy preložil cez svoje stehná a šaty jej spočinuli nad kolenami. Rukami ju objal okolo pása a nosom vnímal vôňu jej vlasov sčesaných do strany. Obom sa im páčilo byť spolu a cítiť, že jeden má toho druhého rád.
„Berie. Ten chlap, ktorý ťa držal v náručí,“ šepol do jej vlasov.
„Je to Jaredov a Laylin kamarát, poznáme sa už od mala,“ namietala. Uvedomovala si, že ho kedysi mala viac než len rada. Ale uvedomovala si aj to, že je tu teraz niekto iný, koho má rada ešte viac.
„Aj tak, páčila si sa mu. Dokážem to spoznať.“
„Som ako jeho malá sestra, nemôžeš to tak zveličovať,“ jeho tvár chytila do oboch rúk a prstom mu prešla po perách. To je tak ťažké pochopiť, že nemá len Laylu a Jareda? I keď si priznala, že Jace sa k nej príliš ako k svojej sestre nesprával, stále jej spomienky napádali momenty, keď jej dlaňou rozstrapatil vlasy a naschvál hádzal do bazéna spolu s Jaredom a keď videla ako sa dlávia od smiechu na zemi, že im to zas a znovu vyšlo.
„Ako sa volá?“
„Nepoviem ti to,“ namietala. Prehodila si svoje nohy nazad k sebe a odsunula sa od neho. Znovu výsluch, prečo jej to robí? Nemôže to nechať len tak? Možno to nebolo posledný krát, čo by s ňou tancoval niekto iný, okrem Harryho. Bola si istá, že to nebolo posledný krát. Aj keď to nemienila vyhľadávať a bola by najradšej, aby s ňou nikto iný okrem neho netancoval, nebola to pravda.
„Prečo?“ jeho prekvapený výraz vlastne nepripomínal prekvapený. Bol si určite celkom istý, že Noe mu nebude vyhovovať vo všetkých jeho otázkach, ktoré jej položí.
„Spýtaj sa svojho tajného zdroja. Ten vie predsa všetko,“ prsty si zamotala do jeho kučier a pobozkala ho na čelo. To si dovoliť mohla. Predsa mu povedala, že skutočný bozk si treba zaslúžiť. Toto nebola zásluha, toto bolo pre upokojenie jeho duše.
„Myslíš Laylu?“ opýtal sa a nezaostával za ňou.
„Budú nás hľadať. Mali by sme ísť,“ pripomenula mu, že tu nie sú inkognito. Že nikto okrem jednej osoby ani len netuší, čo tu práve mohli robiť.


„Vážení, nezabudnite sa pripravovať na test. Viem, že sa všetci určite chystáte na ples, ale nezabúdajme taktiež na povinnosti na biológiu pri starom pánovi Halloweyovi, dobre? Prajem pekný zvyšok dňa,“ nízky pán pár rokov pred dôchodkom si vždy rád zavtipkoval, obzvlášť ohľadne svojho veku. Zachichúňal sa popod svoje biele fúzy a študentom povolil výjsť z triedy. Noe mala biológiu pre pokročilých rada do pondelka po svadbe. Nie pre nejakú opicu, ktorú by mohla ešte stále mať zo svadby, ale pre Jacea, ktorý ju mal s ňou. Celú hodinu na ňu robil grimasy a ona sa musela premáhať, aby na ne nereagovala.
„Noe, môžeš na chvíľku?“ spoza jej chrbta sa vynoril Jace. Práve jeho nechcela stretnúť a kvôli nemu z triedy mašírovala najrýchlejšie ako sa dalo. Ten chlapec si stále vie nájsť únik B. S doskami plnými papierov nalepenými pri tele čakala, akými otázkami ju zasype. Otázkami o svadbe a o Jaredovi, alebo o niečom inom?
„Hm, deje sa niečo?“
„Urobil som ti niečo?“ vyletelo z neho a ju to trafilo ako facka, ktorá sadne tak poriadne, ako pokrývka na hrniec.
„Jasné, že nie. Prečo ťa to napadlo?“ všimla si pohľady okoloidúcich. Až vtedy si uvedomila, že blokuje priechod do triedy. Stiahla sa na bok a Jace ju nasledoval.
„Celú hodinu si bola ponorená do seba. Pán Holloway sa ťa niekoľkokrát niečo pýtal a ty si len niečo čarbala do zošita a nič nevnímala.“
„Po svadbe som toho veľmi nenaspala. Neboj sa, je mi fajn,“ ubezpečila ho.
„Ešte som ťa chcel o niečo poprosiť. Páni to je trápne...“ zasmial sa a dlaňou si rozstrapatil vlasy. Čo by pred pár mesiacmi dala za to, aby sa s ňou takto zhováral. Zhodnotila, že chlapi majú najmizernejšie časovanie aké sa len dá zohnať.
„Nikto nie je trápny, ak požiada o niečo s čím potrebuje pomoc,“ odpovedala s úsmevom.
„Príliš posledným látkam z biológie nerozumiem. Mohla by si mi s tým trochu pomôcť? Väčšina ľudí v triede sa so mnou zhovára preto, že hrám futbal nie preto, že sú moji kamaráti.“
„Neviem či to budem stíhať, musím pomôcť Layle s plesom a mám ešte pár vecí na práci. Dám ti čo najskôr vedieť, dobre?“
„Vďaka, si vážne poklad,“ usmial sa a objal ju. Obišiel ju a odišiel, ale ona zostala stáť na mieste ako socha so zovretými perami a v hlave sa jej premávalo toľko nadávok, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani bojovo nabudený fanúšik futbalu pri prehre svojho týmu.
„Do riti! Do riti! Do riti! Do riti! Do riti!“ hromžila si popod nos a zovreté zuby. Nemotorne otvorila kovové dvere na skrinke a vhodila do nej dve zošity spolu s knihou.
„Mám presne rovnaký názor. Videla som ťa pri nástenke s rozpisom obedov. Znovu sekaná?“ Layla sa objavila vedľa nej ako duch. Noe sa strhla a nejakému chudákovi zavrela dvierka od skrinky rovno pred očami. Vydesene sa obrátil a s vypúlenými očami od nej utekal preč. Skvelé, už nedesí len seba ale aj iných.
„Jace chce, aby som ho doučovala biológiu!“ nedokázala to v sebe viac držať. Pripadala si ako sopka ktorá zo seba len niečo chŕli a nedokáže to zastaviť. Musela celú túto záležitosť náležite predýchať. Rukami sa zapierala o svoju skrinku a čakal, kým sa z tohto kolotoča zobudí. Vážne by bola nehorázne vďačná, ak by ju teraz Jared sotil do ľadovej vody školského bazéna.
„Čože? Čo budeš robiť?“ zvýskla Layla.
„Nemala by som sa to pýtať ja teba?“
„Stavím sa s tebou o facku, že sa mu páčiš,“ nastavila ruku pripavená prijať výzvu. Inokedy by si s ňou tľapla. Stávky s Laylou stáli za to, väčšinou zostala s pečiatkou na líci jej kamarátka.
„No a čo? Aj keby, začala som novú kapitolu s Harrym. Odkedy som sa narodila o mňa nezakopol ani jeden chlapec a teraz sa mám roztrhnúť? Zabijem sa, že som po osemnástke tak úžasná?“ jej intenzita hlasu naberala na obrátkach. Vtedy Layla zhodnotila, že to nie je len obvyklá denná dávka sarkazmu a irónie, ale že je za tým aj nervozita a obavy o jej vzťah.
„Je zaujímavé, že si nechceš priznať to s Jaceom. Veď je to jasné ako facka.“
„Nič tu nie je jasné. Len ma požiadal o to, aby som ho doučovala. To nenaznačujú nič iné, len že nechce prepadnúť.“
„Ak ho budeš doučovať, budeš ho vodiť za nos. A Harryho tiež. Nezabudnime na to, že Harry má po dvadsiatke, božské telo a kontakty, zatiaľ čo Jace má síce božské telo tiež, je milý a tvoja životná láska spred mesiaca, ale uvedomme si, že to nebol on, kto sa s tebou vlúpal do kina zadným vchodom a vyhľadal tvoje pravé meno, zatiaľ čo ty si ho oblbovala svojím druhým menom,“ polemizovala Layla. Noe len počúvala jej kalkulácie, ktoré na polovicu dávali zmysle a na polovicu len tešili Laylu, aby si aj ona mohla konečne v krízovej situácií rýpnuť do svojej najlepšej kamarátky.
„Nikoho som neoblbovala, bola som opatrná,“ namietala. Z hromady kníh, ktoré ukrývala jej skrinka za modrými vrátkami do škárami vytiahla zošit spolu s knihou na ďalšiu hodinu. Zavrela skrinku, zamkla ju a naznačila Layle, že idú do jedálne.
„Na to asi mysleli aj tvoji rodičia, keď si sa narodila a preto ti dali dve mená.“
„Dobre, už stačí. Necháme to na neskôr. Mám tých dvoch plné zuby, nemám náladu riešiť nejakých chlapov, ktorý si zmysleli, že sa im teraz zapáčim. Lepšie povedané jednému, ktorý si myslí, že ten druhý o mňa javí záujem tiež. Nemalo by mi to náhodou lichotiť?“
„Malo,“ prikývla.
„Tak prečo ma to štve?“
„Pretože ťa priťahujú obaja a ty si nevieš vybrať,“ v Noe začali vrieť všetky bunky v mozgu. Prečo má došľaka tá bruneta vždy pravdu? Je pravda, že Harryho má rada a vedela by si s ním predstaviť aj niečo viac, ale Jacea uznávala odkedy prišla na strednú školu. Znovu je tu rozpor, že zatiaľ čo si ju Harry snažil získať, Jace ju priateľsky ignoroval. Mala chuť sa rozdeliť na dve polovice, jednu poslať k Jaceovi a jednu k Harrymu. To však bolo možné iba v jej bujných snoch.
„To nie je pravda. Vôbec to tak nie je.“
„Prvá fáza, zapieraš!“ zaškerila sa Layla.
„Poďme zjesť tú nechutnú sekanú!“ ohrnula nosom a otvorila dvere do jedálne. Už keď sa prvý krát nadýchla toho vzduchu plného spáleného oleja a zemiakov, žalúdok sa jej trikrát prevrátil
„Ozaj, máš už tie plagáty na ples? Potrebovala by som ich už zajtra vyvesiť.“ pripomenula jej.
„Nechcem ťa znepokojovať, tak ti to poviem na rovinu. Nemám ani čiarku,“ odfrkla.

„Teraz si ma nehorázne upokojila,“ odpovedala a pridala do kroku. Noe sa za ňou znechutene začala vliecť. Sekanú fakt nemusela, ale aspoň mohla rozmýšľať nad tým ako jej z nej bude zle než nad dvoma chlapmi, kvôli ktorým dnes v noci nebude môcť spať. 

17 komentárov:

  1. Hmmm....Prvý článok v roku 2014 a taky úžasný :) Vieš že má týmto pomali ale pomali isto ničíš:) Každe slovo ma privádza do šialenstva:) Som zvedava ako to vyrieši s Jaceom :) a úpne zbožňujem Harryho :) Ja som nikdy nevedela písať dlhé komenáre :P a ani mi to nejde tak :)
    Zuzka :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemusia byť dlhé, hlavné je, že nejaký je. A že poteší a zahreje pri srdiečku. Ďakujem krásne :) xxx

      Odstrániť
  2. HEJ HOU! Ako iste vieš včera som začala dnes som dočítala, kvôli ehm... :D
    Tá druhá polovica ma totálne zabila! Teda konkrétne Jace to spravil! Ja od jedného Jace (toho v knižke) prechádzam k druhému a oni ma ruka v ruke kompletne nasierajú! Tento bol síce z časti milý, ale kde mal doteraz oči?! Tri (či koľko) rokov o ňu nezavadil a teraz sa ona môťe roztrhať, že ju všetci chcú! Ách.. dobre, koncentrácia...
    Ako inak bolo to skvelé. Tvoje opisy, postrehy a hlavne rozhovory s Laylou ma dostávajú. Brala by som takú kamošku, ža na tie jej hysáky, premúdrelé argumenty, schôdzky na divných miestach, úchylku poskytovať súkromné informácie cudzím chlapom, potrebu mať všetko pod palcom a fackovacie stávky... Keď sa na to pozerám takto, tak beriem späť. Nebrala by som. Ale je tu niečo, čo máme spoločné (okrem tých 4 z 6 vecí nad tým) a to je nenávisť k sekanej!
    Tha´s all I´m gonna say! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haj!
      Vieš veľmi dobre, že ja vás rada seriem. Zvlášť, ak sa to dá urobiť pod menom jedného z najväčších stieračov v blízkej budúcnosti a minulosti. Ale veď aj z filmov je známe, že o tie dievčatá, o ktoré málo kto zavadil sa stanú najžiadanejším zbožím? (neopovažujem sa urážať ženské pohlavie, ak by sa tu našli nejaké feministky...to len také pomenovanie, ktoré sa mi tu hodilo) Prosím ťa, ja mám všetko čo aj Layla, okrem poskytovania súkromných informácií cudzím chlapom, na to som až veľmi opatrná :D No vidíš, dajte si s laylou imaginárny *highfive*. Každopádne, veľmi pekne ďakujem za vyjadrenie svojich osobných dojmov, pojmov a pocitov a teším sa na ďalšie jednania :) ♥

      Odstrániť
  3. Jeeeeeeeeeeez!!!!
    Neuveríš, ale práve som si vymazala extra dlhý komentár, ktorý som ti tu písala desať minút! oO

    ------------------------------

    Dobre tak začnem odznova, čo už. :DD
    Nenormálne sa mi páči nový design, teda titulok s použitím clipu z The Perks of Being a Wallflower, za ten výber ťa zbožňujem! ♥
    No a k pointe...
    Noelleeeee Koho si len vyberieš?
    Keby som bola na jej mieste, nemám šancu. :D
    Lebo Jace... Harry... To je ako s pizzou. Ak máš pred sebou dva extra syrové kúsky, zješ obidva, nie?! :DD Prepáč, práve som došla z pizzerky a moje extra "inteligentné" reči sa stávajú ešte viac inteligentnými. :D
    Ale ty nás ešte prekvapíš, o čom vôbec nepochybujem. :3
    Anyway, strašná tá Layla... Ak ja niekam idem a pri sebe mám druhú Miss Universe, tak ani nikam nejdem. :D
    Ale samozrejme ju hrozne Zbožňujem, rovnako ako všetky postavy tvojej poviedky! ♥
    Musíš byť strašne sympatická, keď vytváraš toľko sympatických osôb. :P :D
    ♥♥♥ Incredibly looking forward to the next part. ♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mojko, aj ja som taká hrozne šikovná...často :)
      Hrozne sa teším, že sa nový design páči...je ďalší dôkaz toho, že zo spontánnych nápadov vznikajú tie najlepšie nápady :) Tak ja nemám, my sme všetky tak prirodzene krásne :D Sranda, ale nie...nemali by sme sa ponižovať pod vlastnú hranicu krásy (aj na mňa doľahnú také momenty ale snažím sa ich zahnať) :) Ja? Neviem, možno na pohľad...ale vnútri som hrozne sarkastická, ironická a humorom naplnená osoba. Ale k ľuďom, ktorý sú milí a priateľskí ku mne, k nim som aj ja :) Ďakujem za komplimenty, veľmi si ich cením ;) ♥ xxx

      Odstrániť
    2. Ozaj..Evka, ak si kontroluješ odpovede na komentár (čo dúfam, že kontroluješ) ja len že už som sa ti asi 4krát snažila odpísať na mail a stále mi to zlyhá :( Nemáš iný mail, na ktorý by som ti mohla odpísať?? :)

      Odstrániť
  4. Jeej je to fakt úžasné, neviem sa dočkať na pokračko ;) ♥
    Ale koho si Noe vyberie? o.O
    Fúha, chcela by som sa spýtať ako si vytvorila ten titulný klip, lebo sa mi hrozne páči... ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V programe na fotky som pospájala gify do jedného gifu. Ďakujem za pochvalu :)

      Odstrániť
    2. Juuj ďakujem za odozvu a nechcem byť otravná, len ja som taký PC neznalec... Môžem sa spýtať v akom programe? :))

      Odstrániť
    3. Ja som to robila vo Photo Scape, ale som si istá, že to nájdeš v hociktorom programe :)

      Odstrániť
  5. Slniecko po dlhom case ahoj. Pisem teraz jak dement, ale nedokazem pisat s diakritikou na vianocnom darceku,co ponukaju kazdej reklame od "pomarancu".. ale to nic, mam strasnu chut pisat, debatovat.. neozyvala som sa dlho asi aa prilis, ale nejako mi vadilo, ze si zmizla na urcitu dobu z mojho blogu z mojho zivota, babika.. je to ubohe? Uz mi chybas! Co chybas mi uz strasne dlho..Prosim nesud ma, ale vedz, ze citam kazdu jednu cast a neustale som v uchvateni, pretoze je to uplne ine ako just carry on, je to nieco este lepsie, lebo mas skusennosti, je to nieco, co mi prinasa usmev na pery a nuti ma chodit tu na tvoj blog este castejsie.. oh, babe mas to tu krasne. Tie fotky po krajoch.. chcem ti este popriat len to dobre do noveho roku.. a podakovat za neuveritelne citatelske zazitky, lebo raz najdem so satkou namotanou okolo krku, so zvedavymi ocami a chutou bádat po novom, prave tvoje meno v regali s tymi najtuctovejsimi novinkami.. lebo z teba rastie spisovatelka, lebo si silna ako kriz v zemi.. a oh, babe chybas mi.. a vdaka, za krasne vyrobene vety s tymi najbrutalnejsimi predstavami.. ako vravim chut na debatovanie :-) .. oh a babe ily xx niekedy das cajik s Blue? Verim, ze ano.. kisses xxxx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zlato moje, pre poriadok si urobím pár odstavcov, okej? :)
      1, hrozne, nehorázne, brutálne sa ospravedlňujem za absenciu na tvojom blogu. Nastúpila som do školy a väčšinou sa zrútim v kuchyni o štvrtej najesť sa, hodinu vypnem na internete a to tak, že čumím na blbé obrázky a počúvam hudbu, potom sa učím, idem trochu na TV k rodičom a to tiež len niekedy a idem späť a toto je už od septembra :( Preto som si predsavzala navštevovať moje obľúbené blogi oveľa oveľa častejšie namiesto toho, aby som bola na tom zlom FB, ktorý vymýva mozog :( Vôbec to nie je úbohé, z mojej strany je to na zaplakanie, že si nedokážem nájsť čas, zlatúšik. Čiže, teš sa na moju prítomnosť, znovu ti budem kaziť ovzdušie ;) :*
      2,Veľmi pekne ďakujem za pochvalu blogu a obrázkov. Teším sa, že ti spríjemnia pobyt na blogu :)
      3,Spamätávam sa z tvojich komplimentov, ktoré ma zabili do zeme ako ten drobúnky klinec do dreva. Nehorázne ti ďakujem, aj keď si myslím, že k môjmu snu "spisovateľky" ma delí ešte hrozitánska priepasť ale veľmi si cením tvoju podporu a pochvaly, ohľadne tvorby a zlepšenia. Uvidíš, raz sa stretneme v nejakej kaviarničke a budeme spomínať na tieto zlaté časy, kedy sme si písali tieto malé príbehy :) Ešte raz ti ďakujem, znamená to pre mňa veľmi veľmi veľa.
      4,Samozrejme, že si s tebou veľmi rada vypijem čajík, aj porepetujem čo je nové, ako sa ti vodí a všetko okolo. Len napíš, lebo ja na FB som hoci som off, ale ja tam som a rada odpíšem ;)
      5,Stretneme sa v KE v Panta Rhei a podpíšeme si knihy. Šťastný nový rok aj tebe, love ;) ♥ xxxxxx

      Odstrániť
  6. OMIGOD. Je to oficiálne. Na konci tejto poviedky budem mŕtva.
    A vždy na teba budem kričať v komentároch, pretože seriously?! Ako scéna s Harrym. Ako dosť že mám hlavu nafúknutú zo školy, prídeš ty, napíšeš toto, a potom že nerozmýšľaj nad tým. Opäť chcem byť Noe. =jealous:(
    A Layla je aj tak stále obľúbená postava. (okrem Harolda, samozrejme, ale za to ma nemôžeš viniť predsa.:D)
    A Jacea musíš spraviť takého yummy?? Síce asi by som mala mať dilemu, že na koho strane byť, je to Team Haz foreva( a zdá sa mi, že som ti presne toto isté písala do predchádzajúceho komentáru, ale nevadí.:D)
    Stále si jediný blog, ktorý čítam aktívne, a má špeci miesto v záložkách aj srdieečku.:) Zbožňujem to, aj ťa:)♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nebudeš mŕtva!! Nedovolím, kto bude čítať a odpisovať na e-mail? Ja žiadnu osobnú asistentku neakceptujem :P :D
      Chápem, Layla je favorit! Páni, keby som urobila anketu o najobľúbenejšiu postavu medzi Harrym a Laylou, asi by som sa poskladala keby vyhrala Layla :D
      Ja mám spešl miesto? Ááá!! Hystericky šťastným hlasom som si práve zakvičala v hlave a to iste platí o tvojom blogu. Aj ja ťa :D ;) xxx ♥

      Odstrániť
  7. Ako tak pozerám, všetci píšu také extra dlhé komentáre. Môj dlhý nebude...prepáč ale obralo ma to o slová :D
    Proste je to úžasné a ja tento blog zbožňujem a zbožňujem teba za to, že tak píšeš :)
    Je úžasné pozerať sa, ako sa časom "učíš" a tvoj štýl sa len zlepšuje :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj drahá!
      To nevadí, nemusíte sa predbiehať v dlhých komentároch. Komentáre aké píšeš úplne stačia, pretože v podstate existujú a môžem sa potešiť aj z pár jednoduchých slov :) Aj ja ťa zbožňujem, za to ako mi ty a všetky dokážete rozveseliť deň pár údermi do klávesnice :) Ďakujem krásne za kompliment, veľmi si to cením a veľa to znamená :) ♥ Xxx

      Odstrániť